Se SpotMe® snížíte riziko kolizí i provozní náklady

Využijte SpotMe pro zvýšení bezpečnosti ve skladech, výrobních provozech, kde je zvýšený pohyb zaměstnanců. Včasné varování, jednoduchá instalace.

Pokud hledáte technologii, která výrazně zvýší bezpečnost při každodenním provozu vaší manipulační techniky ve skladovacích nebo výrobních provozech, kde je velký pohyb motorových vozíků i zaměstnanců, řešením je SpotMe® od společnosti  Toyota Material Handling Europe (TMHE).         

V pracovním provozu vzniká řada nepřehledných křižovatek, slepých úhlů, výjezdů na rampy, komunikačních uzlů, ale také tras mezi výrobními linkami, které mají řadu odboček zastíněných výrobky, materiálem nebo technologiemi, a dalších potencionálně nebezpečných míst. Takové situace ovšem vytvářejí riziko, ve kterém řidič může přehlédnout další vozík, anebo pěšího pracovníka. Se správnou technologií je ovšem možné je snížit na minimum.

Včasné varování

Infračervené směrové senzory SpotMe zachytí přítomnost dalších vozíků nebo pěších zaměstnanců až na vzdálenost 5 m od své aktuální pozice. Včas tak aktivují výstražnou jednotku se střídavě blýskajícími LED světly.


Záblesky SpotMe představují mnohem účinnější výstražnou signalizaci než blikající maják na střeše blížícího se vozíku, anebo různé značky, panoramatická zrcadla či další výstražná světla, která ovšem zůstávají účinným a praktickým doplňkem. Jde totiž o to, že vzdálenost mezi senzorem a výstražnou jednotkou může činit až  50 m, v závislosti na konkrétních provozních podmínkách.

Bezproblémová instalace i provoz

Při instalaci výstražné jednotky nejsou nutné žádné zásahy do vozíků. Celý proces je jednoduchý a rychlý. Jednotka se dá připevnit na zeď, regály nebo jinou pevnou konstrukci. Na výběr jsou dva způsoby napájení, ze sítě nebo s pomocí lithiových baterií, které vydrží až tři roky intenzivního provozu. Praktické je, že systém nevyžaduje žádnou složitou údržbu.

Levně a efektivně

Je dobré si uvědomit, že bezpečný provoz je levný a efektivní. Výstražný systém SpotMe nabízí možnost, jak udržet transportní cesty vozíků bezpečné nejenom pro řidiče, ale také ostatní zaměstnance. Toyota tímto svým produktem tak přispívá k hledání cest dokonalé prevence rizika kolizí a úrazů při manipulaci a jízdě s vozíky. Do této kategorie patří rovněž i systém aktivní stability Toyota SAS, který najdete ve standardní výbavě všech čelních vozíků Toyota, propracovaný systém školení řidičů i servisních techniků, naklápěcí kabiny u retraků nebo fleet management Toyota I_Site. Ten dokáže přesně monitorovat prakticky všechny nárazy vozíku a navíc je přiřadí konkrétním řidičům, což zvyšuje jejich zodpovědnost při řízení. Všechny prvky jsou postavený tak, aby chránily nejenom personál, ale také vybavení vozíků a náklad. Díky neustále se rozvíjející činnosti v daném segmentu je Toyota již od roku 2011 oficiálním partnerem evropské organizace pro bezpečnost a zdraví při práci EU-OSHA. Pevnou součástí firemní kultury společnosti TMHE je péče o bezpečný provoz vozíků a tím i bezpečné pracoviště. Proto Toyota pravidelně přichází na trh s novými bezpečnostními technologiemi ve snaze posílit vnímání bezpečnosti při manipulaci se zbožím, protože jedině tak se sníží riziko pracovních úrazů a tím samozřejmě i provozní náklady.

SpotME představení

Protože prevence je lepší než léčba…

  • Z hledika bezpečnosti jsou střídává blikající světlě (LED) mnohem účinnější při prevenci nehod než blikající majáky nebo jiné typy výstražných světel.
  • Pokud jde o energetickou účinnost, menší panické brzdy - pomáhají snižovat riziko pádu materiálu a udržet tak váš vozík v pořádku.
  • Z hlediska flexibility lze SpotMe použít na křižovatkách, dveřích a východech atd. Výstražná jednotka může být připojena k samostatné baterii nebo zapojena do sítě.

SpotMe a jeho instalace je velmi jednoduchá

Buď to nainstalujete sami, nebo ho naši technici mohou nainstalovat za vás! Zařízení jsou jednoduše připevněna ke stěnám.. A baterie senzoru vydrží až 3 roky.

KOUPIT NYNÍ
Vymazat