S důrazem na tichý provoz

Významnou součástí skladové manipulační techniky jsou ruční paletové vozíky. Verze s tichým provozem se používá při práci mimo běžnou pracovní dobu, a to hlavně v obchodech, provozech nebo skladech, které jsou umístěné nedaleko obytných čtvrtí.

Dnešní doba si klade velké nároky na spotřebitelské prostředí. Pro zákazníky jsou rozhodujícím činitelem výběru obchodu plné regály v supermarketech, denně čerstvé zboží, i produkty ve specializovaných prodejnách. Jenže pokud by logistika měla probíhat pouze v denních hodinách, znamenalo by to velký nápor na logistické služby, proto se velká část logistických operací přesunula mimo klasickou pracovní dobu, aby nedocházelo k dopravním zácpám, neprodlužovala se doba přepravy a zůstala zachována obchodní kontinuita. 

Zkušenosti ukazují, že technika s nižší provozní hlučností je nejen pohodlnější a praktičtější, ale vykazuje i celkově lepší kvalitu. Uživatelsky je práce s tichým vozíkem méně únavná, protože obsluha je ušetřena obtěžujícího hluku.

Slyšíte to ticho?

A co takhle vyzkoušet ruční paletový vozík BT Lifter Silent s tichým provozem od společnosti Toyota Material Handling. Tento paletový vozík klade důraz na nízkou hlučnost, dodržování technických norem a respekt k okolí - hluk, který při manipulaci s nákladem vydává, nepřekračuje úroveň 60 dB.

Úsporné řešení je předmětem zájmu i v Evropě

Distribuce mimo běžnou pracovní dobu a tedy i dopravní špičku zkracuje dobu přepravy až o 50 %. Díky tomu se snižují emise škodlivých látek v ovzduší, šetří palivo i mzdové náklady. Tím, že je doprava zboží přesunuta do méně exponovaných večerních a nočních, případně časně ranních hodin, přeprava je díky malému provozu bezpečnější a přehlednější nejenom pro řidiče, ale i ostatní účastníky silničního provozu.

Na podlaze nezáleží

Ručnímu paletovému vozíku BT Lifter Silent nevadí žádný povrch. Je totiž vybaven řídícím kolem z vysoce kvalitní gumy, zdvojenými vidlicovými kolečky vyrobenými ze speciálního materiálu Powerthane a rámem absorbujícím nárazy a tím i vibrace hluku. Drnčení při plně spuštěných vidlicích omezují nastavitelné gumové čepy na koncích táhel.
Ruční paletový vozík BT Lifter Silent vydá takovou hlučnost jako běžná konverzace. Předností těchto paletových vozíků je také ergonomie a na rozdíl od jiných konvenčních vozíků i velmi jednoduché ovládání včetně údržby.

Vymazat