Koncept T-motion – v hlavní roli tahače

Při přepravě kusových položek, tedy nikoli obvyklých palet či dalších ucelených nákladů lze používat i vozíky bez vidlic. Řešení od Toyoty se jmenuje T-motion a tento koncept nabízí řadu možností, jak tyto vozíky implementovat do stále širší škály aplikací.

Rychlá řešení bez vytváření dílčích skladových zásob se uplatní například v e-shopech, kdy je třeba zkompletovat objednávku během vychystávacího procesu. S tím souvisí velké množství různých typů přeprav z různých úrovní skladu. Stejný přístup je nutný i ve výrobních provozech, kde je nutné dodávat přesně určené komponenty na přesně určené stanoviště v přesně určený čas.

T-motion = výhody pro uživatele

Toyota vyvinula řadu řešení vhodných právě pro tyto provozy a pojmenovala je souhrnným názvem koncept T-motion. Ten je založen na dlouholetých zkušenostech společnosti v oblasti štíhlé výroby a s ní související takzvané štíhlé logistiky. V T-motion je zakomponovaný rozdílný přístup a hlavně velké výhody pro zákazníky, protože nabízí různé varianty nasazení tahačů s přípojnými vozíky zapojenými do vláčku, které dokáží převézt během jedné jízdy výrazně více položek, snižují počet operátorů zapojených do zásobování, a tím zvyšují bezpečnost, šetří čas i peníze. I když jsou tažné vláčky delší než běžné vozíky, potřebují méně prostoru pro zatáčení, protože řídicí systém umožňuje přesné řízení a bezpečné manévrování celé soupravy.

Různé parametry

Kromě různých typů přepravních vozíků Toyota nabízí i celou řadu tahačů, od jednoduchých vozíků ovládaných pěšími operátory až po silné stroje s tažnou silou 49 t, které jsou určené pro těžké náklady a dlouhé vzdálenosti. Patří sem dvě základní řady: elektrické tahače BT Movit pro interní manipulaci a tahače Toyota Tracto, elektrické i se spalovacím motorem a se vzdušnicovými pneumatikami, které jsou vhodné pro venkovní použití.

Řešení pro e-commerce

T-motion je ideální pro logistiku elektronických obchodů. Ve vozovém parku tahačů Toyoty najdete lehké kompaktní tahače se speciální konstrukcí pro práci ve stísněném prostoru a velmi úzkých uličkách. S nimi je k dispozici široká nabídka nosičů nákladu, které vyhoví potřebám nejrůznějších provozů i přepravovaných položek.

Štíhlá logistika ve výrobě

Toyota je světově uznávaná pro svou efektivitu a vysokou kvalitu výroby. T-motion ve výrobním procesu zajistí flexibilní přepravu komponentů a hotových produktů tak, aby se všechny položky dostaly na správné místo ve správný čas. S Toyotou získáte nejenom široké portfolio nosičů nákladu, ale také specializovaná řešení na zakázku. Tahače Toyota se stojící nebo sedící obsluhou zajistí snadnou a rychlou přepravu těžkého zboží i rychlé just-in-time dodávky k výrobním linkám nebo stanovištím. Čím delší jsou trasy, tím jsou tahače efektivnější.

Vychystávání

Toyota vyvinula první vychystávací vozíky na světě a má dlouholeté zkušenosti s vychystáváním různého druhu zboží a materiálů. Pro obsluhu je nejdůležitější součástí vychystávacího procesu rozpoznání a vychystání požadovaných položek. Celý proces usnadňují tahače Toyota s dálkovým ovládáním a automatickým naváděním. Automatický pojezd vozíku i bezobslužný odvoz zkompletované zakázky k expedici zvyšuje významně rychlosti i produktivitu systému. Obsluha vozíků se může soustředit na odbavování zakázek a nakládku položek, aniž by se rozptylovala řízením vozíku a vyhledáváním lokací.

Bez námahy a se snížením nákladů

Produkty Toyota zbaví vaše přepravní systémy manuální námahy. Tím, že zvýšíte rychlost, efektivitu, omezíte lidskou práci a uspoříte čas, snížíte náklady na provoz.  

Tahače řady TWE a TSE nacházejí uplatnění v administrativních provozech, ve zdravotnictví, v maloobchodu, v hotelích a všude tam, kde je třeba efektivně zajistit přepravu nákladů různého charakteru.

Vymazat