Bezuličkové skladování

Hledáte nejefektivnější využití disponibilní skladové plochy i skladové výšky? Ve výrobních firmách, u distribučních společností i u logistických operátorů nabízí nejlepší řešení systém bezuličkového skladování. Kolem 85 % objemu skladu je možné zaskladnit paletami umístěnými těsně u sebe. Například systém BT Radioshuttle  poskytuje ale i další prostor pro razantní snížení provozních nákladů.

Přesvědčivý výkon, dokonalá výbava

Společnost Toyota Material Handling představila koncem loňského roku novou generaci svého úspěšného systému. Zúročila tak své 20ti leté zkušenosti a uvedla na trh unikátní produkt. BT Radioshuttle nyní nabízí řadu vylepšení i zcela nové funkce reagující na požadavky zákazníků.

Jednoduchý a bezpečný BT Radioshuttle

Veškerá manipulace v regálovém systému je automatická. K jeho obsluze stačí třeba i jediný řidič, který řídí pohyb jednoho nebo několika satelitních podvozků pracujících v regálovém systému. Při běžné manipulaci musí řidič vozíku vždy zajet do regálového systému pro každou paletu zvlášť, odvézt ji a vrátit se pro další. Obsluha Radioshuttlu najde paletu vždy připravenou na kraji skladového tunelu, pracuje proto rychleji a efektivněji.
Regálový systém nepotřebuje žádné manipulační uličky, palety se ukládají nebo nabírají na kraji dlouhých tunelů (kanálů). Přepravují se speciálními satelitními jednotkami s nosností až 1500 kg, které mají osazeny baterie s možností rychlého opětovného dobíjení. Satelity obsluhuje běžný vozík - např. retrak nebo čelní vozík - a řídí dálkové ovládání přímo z vozíku. Regály jsou řešeny tak, aby jimi satelit mohl projíždět těsně pod vlastní nosnou částí určenou pro palety. Pracují automaticky a nezávisle v jednotlivých tunelech regálového systému podle principu FILO nebo FIFO. Jeden vysokozdvižný vozík může „úkolovat“ více satelitních jednotek najednou. Hloubka skladovacího tunelu je u systému BT Radioshuttle neomezená.


BT Radioshuttle umí nejvýhodněji využít nový sklad po ekonomické stránce, maximálně navýšit kapacitu stávajících prostor a snížit provozní náklady. BT Radioshuttle nabízí bezkonkurenčně nejrychlejší manipulační cyklus na trhu kontrolovaný laserovými scannery. Rychlostní parametry dále umocňuje jednoduchost manipulace s podvozkem díky kónickým profilům regálů a vylepšenému kontaktnímu povrchu podvozku, na kterém vidlice nekloužou.


Vysokou produktivitu a dlouhou životnost zabezpečuje snadné a bezpečné převážení satelitu i palet různých typů. Nové funkce, přinášející významné vylepšení, jsou výsledkem komunikace se zkušenými a dlouholetými uživateli systému, jejichž jeden z nejčastějších dotazů zněl: jak provádět inventuru? Proto podvozek nyní zobrazí na displeji přesný počet palet v tunelu. Dá se rovněž nastavit počet palet k vyskladnění a také k naskladnění.
Satelit zvládne práci i ve třísměnném provozu a současně ve skladech s diametrálně rozdílnou teplotou v intervalu od +35°C do -30°C. Z toho je patrná odolnost satelitní jednotky a skvělá konstrukce, díky čemuž si bez nadsázky poradí v každém typu skladu.

Vymazat